civica logo

 

 

tacso logo

Публикации на ЦГИ

  • Berghoff.jpg
  • britanska-2016.jpg
  • CBCAlbanija2012.jpg
  • Izvestaj-od-konferencija-crivi.jpg
  • kanadska2017.jpg
  • komparativna-analiza-predna.jpg
  • ZIVIK-2012.jpg

Работна средба за програмата Човекови права и демократија

Во рамките на проектот за институционална поддршка, финансиран од програмата CIVICA Mobilitas реализираме серија на активности кои придонесуваат за јакнење на организацијата, а исто така придонесе и за зголемување на влијанието во локалната срединa.

За таа цел на 30.08.2017 година во просториите на “Фондацијата за подршка и развој” во Прилеп беше одржан состанок на кој присуствуваа 26 претставници од здруженија од Прилеп, Долнени, Кривогаштани и Крушево како и одјавните институции и тоа од: Основен суд - Прилеп, Полициска станица – Прилеп, Дом за стари лица „Киро Крстески – Платник“ - Прилеп, Детски градинки „Наша иднина“ - Прилеп, Меѓуопштински Центар за социјална работа - Прилеп, Здравствен дом Прилеп, Градска болница “Борка Талески“ - Прилеп и медиуми.

На средбата беше презентирана програмата за Човекови права и демократија, беа презентирани и реализираните проекти од истата за изминатите 20 години, а се отвори и широка дискусија за оваа програма со цел за нејзино ревидирање и унапредување.

Оваа средба донесе конретни предлози за дополнување на нашата програма и отвори нови можности за идни заеднички активности и проекти со јавните институции и здруженијата.

 

DSC00972

 

DSC00975

 

DSC00969

 

 

 

 

  

 

Last month February 2018 Next month
S M T W T F S
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28