civica logo

 

 

tacso logo

Публикации на ЦГИ

  • Berghoff.jpg
  • britanska-2016.jpg
  • CBCAlbanija2012.jpg
  • Izvestaj-od-konferencija-crivi.jpg
  • kanadska2017.jpg
  • komparativna-analiza-predna.jpg
  • ZIVIK-2012.jpg

Психолошка помош и семејна терапија против родово базирано насилство во рурална средина Долнени

Во насока на заштита и унапредување на човековите права години наназад реализираме проекти и активности на територијата на цела држава. Во текот на 2017 година посебно се посветивме на работата во Општина Долнени и тоа преку релизација на проектот “Акции против родово базирано насилство во руралните предели на Долнени” кој е финансиран од Германската амбасада во Скопје, а кој го реализираме во партнерство со организацијата Луна Тринити .

 Овој проект предвидува низа активности, како работа со граѓани, институции, организрање на средби, обуки и други активности за намалување на родовото насилство во оваа општина. Во текот на месец декември во делот на проблемите со родовото насилство наш експерт, психолог, во шесте села: Дебреште, Лажани, Житоше, Црнилиште, Ропотово и Долнени организра работилници со фокус на обезбедување на психолошка помош и семејна терапија. Работилниците се организираа со цел да се помош на жените - жртви од родово насилство.

 Неодмана во истите села правник од нашата организација го запозна локалното население со законската регулатива во нашата држава која го регулира смејството, семејните односи и насилството.

 

psiholoski psiholoski1

Last month January 2018 Next month
S M T W T F S
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31