civica logo

 

 

tacso logo

Публикации на ЦГИ

  • Berghoff.jpg
  • britanska-2016.jpg
  • CBCAlbanija2012.jpg
  • Izvestaj-od-konferencija-crivi.jpg
  • kanadska2017.jpg
  • komparativna-analiza-predna.jpg
  • ZIVIK-2012.jpg

Посета од претставници на Цивика Мобилитас

Центар за граѓанска инцијатива има проект за институционален развој во рамките на програмата на Цивика Мобилитас- проект од Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ), спроведуван од НИРАС од Данска, Македонски центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Шведскиот институт за јавна администрација (СИПУ) од Шведскa.

Оваа програма овозможува финансиска поддршка за институционален развој и организациско јакнење на граѓанските организации. А Центар за граѓанска иницијатива ова година имаше можност за развој и унапредување на сопствената работа, програма и членство имајќи ја поддршката од оваа програма.

Во рамките на овој проект нашата организација ја посети тим предводен од г-ѓа Валентина Чичева која е Национален проектен координатор во Цивика Мобилитас. На работната средба се разговараше за работата на организацијата и постигнатите резултати во 2017 година со посебен акцент и на активностите кои се дел од проектот за институционален развој односно за соодветно спроведување на планираното.  

 

civica 1  civica

Last month January 2018 Next month
S M T W T F S
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31