civica logo

 

 

tacso logo

Публикации на ЦГИ

  • Berghoff.jpg
  • britanska-2016.jpg
  • CBCAlbanija2012.jpg
  • Izvestaj-od-konferencija-crivi.jpg
  • kanadska2017.jpg
  • komparativna-analiza-predna.jpg
  • ZIVIK-2012.jpg

Состанок со мулти-секторски стручен тим

 

Во канцелариите на Центарот за граѓанска иницијатива беше одржан состанок со мулти-секторскиот тим за целите на новиот проект кој што започна во јуни со наслов ,,Акции против родово базирано насилство во рурална средина Долнени” финансиран од Амбасадата на Сојузна Република Германија Скопје.

Овој тим е формиран во рамките на Меѓуопштинскиот центар за социјална работа и е составен од 3 члена и тоа претставник од Меѓуопштинскиот центар за социјална работа, претставник од ЈЗУ Здравствен дом, и претставник од Полициска станица.

На состанокот се дискутираше за проектот, неговите активности и мерки. Членовите на мулти-секторскиот тим покажаа голем интерес за соработка и нивна помош за успешна имплементација на активностите на проектот како и остварување на неговите цели. Од голема важност беше да се воспостави оваа соработка бидејќи е клучен фактор во борбата против родово базираното насилство. Состанокот заврши успешно со договор за соработка, како и договор за следен состанок.

 Meeting with Multi Sectoral Team from Municipality of Prilep 

Meeting with Multi Sectoral Team from Municipaloty of Prilep

Last month September 2017 Next month
S M T W T F S
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30