civica logo

 

 

tacso logo

Публикации на ЦГИ

  • Berghoff.jpg
  • britanska-2016.jpg
  • CBCAlbanija2012.jpg
  • Izvestaj-od-konferencija-crivi.jpg
  • kanadska2017.jpg
  • komparativna-analiza-predna.jpg
  • ZIVIK-2012.jpg

Развој на граѓанскиот сектор

Центарот за граѓанска иницијатива во реализација на проектот за институционална поддршка, финансиран од програмата CIVICA Mobilitas реализира активности кои придонесуваат за јакнење на организацијата, а исто така и за зголемување на влијанието во локалната средина.

За таа цел на 29.03.2017 година во просториите на Фондацијата за подршка и развој беше одржан состанок на кој присуствуваа 24 претставници од здруженија на граѓани од Пелагонискиот регион.

На средбата беше презентирана Програмата за развој на граѓанскиот сектор по која работи ЦГИ, а потоа беше направена СВОТ анализа на граѓанскиот сектор во регионот и беа разгледувани потребите на заедницата и секторот.

Оваа средба донесе конретни предлози за дополнување на нашата програма и отвори можности за идни заеднички активности и проекти на секторот.

 

 

РАЗВОЈ НВО 2

Last month February 2018 Next month
S M T W T F S
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28