Search
Close this search box.

16 дена активизам против насилство врз жените

Денес, 25.11.2020 е меѓународниот ден против насилство врз жените и започнува 16 дневен активизам за стопирање на насилството против жените и девојките.

 

Денес, 25.11.2020 е меѓународниот ден против насилство врз жените и започнува 16 дневен активизам за стопирање на насилството против жените и девојките.

Оваа кампања има за цел да ги мотивира луѓето да помогнат на жртвите на насилство, особено жени и девојки, да ги поддржи жртвите да го пријават насилството, да се залага за почитување на одредени механизми (Истанбулска Конвенција) за справување со сексуално насилство врз жени и девојчиња, да се зголеми поддршката на жртвите особено за време на COVID-19 пандемија и да промовира нула толеранција за родово базирано насилство во заедницата.

 

 slogan mk

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Related Posts

Get Curated Post Updates!

Sign up for my newsletter to see new photos, tips, and blog posts.