Search
Close this search box.

ЦГИ помогна за болницата во Прилеп да добие амбулантно возило

За време на COVID-19 пандемијата, Сојузна Република Германија испраќа донации за поддршка на здравството во РС Македонија…

 

За време на COVID-19 пандемијата, Сојузна Република Германија испраќа донации за поддршка на здравството во РС Македонија. Центар за граѓанска иницијатива посредуваше за ЈЗУ Општа Болница Борка Талески Прилеп да добие донација од амбулантно возило за превоз на пациенти.

На 22.10.2020 возилото беше предадено до болницата во Прилеп каде што присутни беа Заменик Амбасадор – Ото Граф и прв секретар – Катрин Фриинсфелд од Германската Амбасада во Скопје, Градоначалник на Општина Прилеп – Илија Јованоски, директор на ЈЗУ Општа Болница Борка Талески Прилеп – Драган Богојески, Извршен Директор – Гоце Тодороски со дел од тимот на Центар за Граѓанска Иницијатива – Прилеп.

Се надеваме дека возилото нема да се користи често.

 

{gallery}GER_2/Vozilo{/gallery}

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Related Posts

Get Curated Post Updates!

Sign up for my newsletter to see new photos, tips, and blog posts.