Search
Close this search box.

Борба против COVID-19

Центар за граѓанска иницијатива како граѓанска организација секогаш се труди да ги решава проблемите во заедницата. Во овој момент заедницата се среќава со еден сериозен проблем COVID-19 кој ги напаѓа сите сфери во општеството…

Центар за граѓанска иницијатива како граѓанска организација секогаш се труди да ги решава проблемите во заедницата. Во овој момент заедницата се среќава со еден сериозен проблем COVID-19 кој ги напаѓа сите сфери во општеството. ЦГИ со финансиска поддршка од страна на Сојузна Република Германија, односно Германска Амбасада во Скопје, изработи серија на хуманитарни проекти и проекти за помош на здравството.

Еден од овие проекти е и изградбата на дневна COVID-19 болница во склоп на ЈЗУ Општа Болница Кичево. Оваа дневна болница ќе овозможи лицата болни од COVID-19 кои немора постојано да бидат во болнички услови, брзо и непречено да добиваат соодветно лекување.

Овој проект беше изработен со претходно истражување за проблемите со кои се среќава ЈЗУ Општа Болница Кичево.

{gallery}GER_2/COVID_Bolnica{/gallery}

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Related Posts

Get Curated Post Updates!

Sign up for my newsletter to see new photos, tips, and blog posts.