Search
Close this search box.

Изградба на дренажни канали

Дренажните канали со вкупна должина од 6 километри во општина Могила и општина Малиќ, како еден од најважните делови на проектот се веќе во изградба.

Во проектот „Превенција од поплави за заштита на животната средина“ финансиран од Европска Унија, IPA 2 програма за прекугранична соработка помеѓу С. Македонија и Албанија, дренажните канали со вкупна должина од 6 километри во општина Могила и општина Малиќ, како еден од најважните делови на проектот се веќе во изградба. Каналите се од огромно значење за месното население, а тоа ќе го видиме и преку промотивни видеа кои наскоро ќе се објават.

{gallery}FLOODS/Izgradba{/gallery}

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Related Posts

Get Curated Post Updates!

Sign up for my newsletter to see new photos, tips, and blog posts.