Search
Close this search box.

Консултативни форуми со граѓани во Прилеп, Крушево и Долнени

На овие настани модераторот беше г-дин Горан Михајловски од „Сакам да кажам“ а на средбите беа презентирани некои меѓународни, национални…

           Центар за граѓанска иницијатива во рамките на своите активности работи на реализација на проектот „Јакнење на малцинствата и специфичните групи за промовирање на партиципативната демократија на ниво на заедницата“, кој е поддржан од ifa/Zivik Федерална канцеларија на Сојузна Република Германија.

        Во рамките на овој проект на оваа недела одржа консултативни средби со граѓани во општините Прилеп, Крушево и Долнени. На овие настани модераторот беше г-дин Горан Михајловски од „Сакам да кажам“ а на средбите беа презентирани некои меѓународни, национални или локални најдобри практики за консултација на граѓаните од страна на општините и политичките партии. Примери за подобрување на меѓу секторска соработка (млади, локални самоуправи, медиуми, политички партии). За одбележување е добриот интерес на граѓаните и нивната вклученост со продуктивни дискусии за можната соработка на граѓаните и институциите.

{gallery}Zivik/Konsultativni_forumi{/gallery}

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Related Posts

Get Curated Post Updates!

Sign up for my newsletter to see new photos, tips, and blog posts.