Search
Close this search box.

Обука за алтернативен извештај

Тимот на ЦГИ беше присутен на обука во Крушево за пишување на извештај во сенка или алтернативен извештај до Комитетот на Обединетите нации против тортура (UNCAT), предвидена како дел од…

 

              Тимот на ЦГИ беше присутен на обука во Крушево за пишување на извештај во сенка или алтернативен извештај до Комитетот на Обединетите нации против тортура (UNCAT), предвидена како дел од проектот „Сеопфатна акција против тортура“ кој ЦГИ го имплементира со партнерите IAN од Белград и Центар за човекови права од Ниш, а е финансиран од програмата „Европски инструмент за демократија и човекови права“ (EIDHR) на Европската Комисија.

            Оваа обука беше одржана од страна на г-дин Асгер Кјерум од Данска од Меѓународен совет за рехабилитација на жртви од тортура (IRCT) кој преку интерактивна презентација ни покажа што сѐ треба да стои во овој извештај, на кој начин треба да се напише и каде треба да се поднесе извештајот. Исто така, како дел од оваа обука имаше и практичен дел кој им помогна на присутните за јавно говорење и лобирање.

 

Покрај тимот на ЦГИ на оваа обука присустуваа и неколку други граѓански организации.

 

 

{gallery}IAN/Shadow-report-training{/gallery}

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Related Posts

Get Curated Post Updates!

Sign up for my newsletter to see new photos, tips, and blog posts.