Search
Close this search box.

Посета од претставници на програмата Цивика мобилитас

Ибрахим Мехмети, национален програмски координатор во SDC и Александар Кржаловски  – прв извршен директор на МЦМС беа во работна посета на ЦГИ. На средбата со раководството на организацијата и тимот кој работи на реализација на програмите и проектите разговараа за реализацијата на проектот и програмите, состојбите во организацијата, за состојбите и потребите граѓанското општество.

 Ибрахим Мехмети, национален програмски координатор во SDC и Александар Кржаловски  – прв извршен директор на МЦМС беа во работна посета на ЦГИ. На средбата со раководството на организацијата и тимот кој работи на реализација на програмите и проектите разговараа за реализацијата на проектот и програмите, состојбите во организацијата, за состојбите и потребите граѓанското општество.Центар за граѓанска инцијатива има проект за институционален развој во рамките на програмата на Цивика Мобилитас- проект од Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ), спроведуван од НИРАС од Данска, Македонски центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Шведскиот институт за јавна администрација (СИПУ) од Шведскa.

Оваа програма овозможува финансиска поддршка за институционален развој и организациско јакнење на граѓанските организации. А Центар за граѓанска иницијатива ова година имаше можност за развој и унапредување на сопствената работа, програма и членство имајќи ја поддршката од оваа програма.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Related Posts

Get Curated Post Updates!

Sign up for my newsletter to see new photos, tips, and blog posts.