Search
Close this search box.

Поддршка на Здравството за време на COVID-19

Набавениот медицински материјал со вредност од 16.000 € вклучува заштитни медицински маски, заштитни визири, заштитни ракавици, пулс оксиметри, кислородни боци, средства за дезинфекција и др.

Центар за граѓанска иницијатива со финансиска поддршка од Сојузна Република Германија, односно Германска Амбасада  во Скопје, набави медицински материјал за превенција и заштита од COVID-19 наменет за Поликлиника Шуто Оризари, каде повеќето од пациентите се од ранлива категорија. Набавениот медицински материјал со вредност од 16.000 € намен вклучува заштитни медицински маски, заштитни визири, заштитни ракавици, пулс оксиметри, кислородни боци, средства за дезинфекција и др.

Овој проект е уште еден од серијата на хуманитарни проекти и проекти за помош на здравството во нашата држава за време на COVID-19 од страна на Сојузна Република Германија.

{gallery}GER_2/Shuto_Orizari{/gallery}

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Related Posts

Get Curated Post Updates!

Sign up for my newsletter to see new photos, tips, and blog posts.