Search
Close this search box.

Средба со градоначалникот на Општина Долнени

Центар за граѓанска иницијатива години наназад своите активности ги реализира на национално ниво со посебен акцент на Пелагонискиот регион. За успешната реализација на проектите секогаш има добра соработка со локалните самоуправи и јавната администрација. Во тој дух деновиве имавме средба со градоначалникот на Општина Долнени  г-дин Џемил Ќамили. 

Центар за граѓанска иницијатива години наназад своите активности ги реализира на национално ниво со посебен акцент на Пелагонискиот регион. За успешната реализација на проектите секогаш има добра соработка со локалните самоуправи и јавната администрација. Во тој дух деновиве имавме средба со градоначалникот на Општина Долнени  г-дин Џемил Ќамили. Имено на оваа средба разговаравме за можностите за соработка и реализација на заеднички активности, а со посебено внимание за активностите од проектот „Родово базирано насилство во рурална област Долнени“  кој е финансиран од Германска амбасада, а кој го реализираме на територијата на Општина Долнени односно во шест нејзини села. Градоначалникот Ќамили и Општина Долнени го изразија своето задоволство од соработката и резултатите и остануваат отворени за соработка во иднина.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Related Posts

Get Curated Post Updates!

Sign up for my newsletter to see new photos, tips, and blog posts.